Humanoli – se avaa Portin

Oli jälleen yksi sellainen päivä: sähköpostia vuosi laatikkoon, laskuja oli maksamatta ja tenttikirjoja lukematta. En jaksanut sitä enää, tahdoin pois. Muistin kuinka olin ostanut hämyisästä liikkeestä Juurta. Myyjä sanoi sen olevan vahvaa, ehkä se auttaisi ongelmiini. “Vain hetkeksi pois” tuumin laittaessani Juurta piippuun ja sytyttäessäni Juuren.

Vetäisin henkeä syvään. Maailma ympärillä sumeni hiukan ja niskalihakset rentoutuivat pitkästä aikaa.Vetäisin toisen kerran piipusta ja huomasin kuinka viereeni tuli vanha parrakas setä. Sedälläkin oli piippu, joka törrötti hänen harmahtavasta parrasta. Setä imaisi sisään, otti piipun pois suustaan ja puhalsi savua ulos kuution muotoisena. Setä sanoi: “Vielä vähän Matti, humanoli avaa Portin.” Aine oli vahvampaa kuin olin kuvitellut; rauha jonka se pystyi tarjoamaan oli uskomatonta. Imaisin piippua vielä kerran ja suljin silmäni.

Avasin silmäni ja heräsin kukkaniityllä. Oli keskikesä. Pari perhosta lensi ilmassa. Toinen niistä oli oranssi ja sen siivissä oli sinisiä kuvioita. Katselin ympärilleni ja kaukaisuudessa näkyi jotain. Istuin odottamaan ja ihmettelemään minne piippuni katosi. Katselen edelleen ympärilleni, taivas on sininen ja siellä leijailee vaaleanpunaisia pilviä – vähän kuin hattaraa. Kaukana näkyy kaupungin hahmo, taloja, puita ja mäkiä. Maailmanpyöräkin siellä on jos näen oikein. Hahmo on jo tullut lähellle.

Tyttö oli pukeutunut kesämekkoon jossa oli palloja. Sinisiä, violetteja ja vihreitä. Hänellä oli ruskea puolipitkä tukka ja pieniä pisamoita kasvoillaan. “Mikään ei ole söpömpää kuin epätäydellisyys” mietin.

Samaan aikaan tytön talutushihnassa ollut ankka kysyi minulta: “Oletko jo lopettanut tyttöystäväsi hakkaamisen?” Tytöllä siis oli keltainen ja pörröinen ankka joka puhui. Oloni on kuin Liisalla ihmemaassa. “Noo?” ankka painosti. “Mutta” olin aloittamassa lausettani, johon ankka: “Kyllä vai ei! Oletko lopettanut tyttöystäväsi hakkaamisen?” Vastasin tietenkin kyllä, ei minulla ole edes ollut tyttöystävää. Ankka jatkaa: “Siis tunnustat joskus hakanneesi tyttöystävääsi?”

Tyttö puuttuu tähän: “Ei saa kiusata vierestamme, Galaxy” ja jatkaa “Hei, minun nimeni on Miia ja sinä olet?” Hänen äänensä on kukkainen ja hetken tuijotettuani hölmistyneenä sain vastattua: “Matti.” Tyttö hihittää myös kukkaisesti ja toteaa että 89 prosentilla pojista joita hän tapaa kestää yllättävän pitkään kertoa nimensä. Hän tarjoaa toisen kätensä johon yllättävää kyllä huomaan tarttuvani.

Kävelemme kolmistaan kohti kaupunkia. Katselen ympärilleni ihmeissäni – luonto vaikuttaa jotenkin epätodelliselta: maasta kasvaa tikkareiden näköisiä kasveja ja niityllä kulkee oranssi-sinipilkukkaita lehmiä. Jatkamme kuitenkin eteenpäin samaan aikaan kun mietin missä oikeastaan olen. Päätäni huimaa ja kaadun maahan.

Huomaan olevani huoneeni lattialta. Niskaani kolottaa ja tietokoneen mailiohjelma on kerännyt koko yön viestejä joihin pitäisi vastata. Päätänikin särkee ja katsottuani kelloon huomaan että luennolle pitäisi jo juosta.

2 Responses to “Humanoli – se avaa Portin”

  1. matnel Says:

    Voisi muuten mainita, että tämä materiaali liittyy olennaisesti opiskeluuni vaikkei se siltä näytäkkään.

  2. Q Says:

    Tässä tulivat hyvin esille Humanolin suurimmat ongelmat: sen käyttäjien tunteman ajan vääristyminen ja aivojen biologian databasen huomattava alitoiminta (raidallisten vaaleanpunaisten intiannorsujen kauhea sekoittaminen “oranssi-sinipilkukkaisiin lehmiiin”).

    Nämä molemmat yhdistettynä vahvaan kofeiiniakin vahvempaan addiktioon ovat omiaan Isojen Pahojen Markkinavoimien tarkoituksiin meidän Tavallisten ihmisten päiden menoksi suunnitelluissa juonissa. Humanoli on vain niin hyvä asia, sitä et vain voi vastustaa, kun kerran olet jo sitä kokenut. Pian huomaat jo varastavasi toisten ihmisten ideoita tai annat pienten kiinalaisten haamukirjoittaa blogisi saadaksesi lisää arvostusta Sedän silmissä. Tästä vaiheesta ei ole enää paluuta, vaan tilasi pahenee entisestaan ja aikasi kuluu niin nopeasti, että näytät jo neljän vuoden päästä kuusikymmenvuotiaalta. Kuihudt nopeasti loppuun, antioksidantitkaan eivät sinua enää auta. Korkealla valtaistuimellaan Paha Markkinavoimien ruummiillistuma myhäilee tyytyväisyyttään ja lisää vielä yhden viivan tukkimiehen kirjanpitoonsa…

    Tämän voit kuitenkin välttää käyttämällä hyväksi Avoimen Koodin Humanolia, rakkautta. Etsi tämä tyttö ankkoineen ja anna heidän johdattaa sinut Portille ja Portin läpi tuohon ihanaan maahan, jossa kaikki on hyvin, eikä ergonomiasta tarvitse välittää.

Leave a Reply