Verkkoja ja kirjoja

Tänään koitti vihdoinkin päivä, jota olen innolla odottanut. Saimme Helsingin yliopiston ATK-verkon tunnukset käyttöömme ja pääsimme nauttimaan niiden kaikista oikeuksista – kuten ilmoittautumaan kursseille.

Tunnettuahan on, että tunnuksia ei saa antaa ilman koulutusta, joten minullakin on velvollisuuteni osoittaa tietotekniset taitoni joko kurssilla tai pikakokeessa. Muista valtio-opin opiskelijoista poiketen päädyin pikakokeisiin ja olen nyt ahkeroinut kurssin harjoitustehtävänä olevan verkkosivun kanssa. No, aika triviaalilta tuo on tähän meneessä tuntunut, ja olen jopa onnistunut ilmoittautumaan kursseille.

Tosin, järkytyksekseni valtiotieteelliseen tiedekuntaan ei jaeta by default-periaatteella UNIX-verkon tunnuksia ja olenkin menossa tapaamaan laitokseni ATK-yhdyshenkilöä. Tulossa varmaan kädenvääntö, koska nämä tunnukset maksavat laitoksille.
Tälle päivälle oli myös ympätty kirjastopalveluiden esittely. Puuduttavan tunnin höpinän seasta huomasin yhden jutun: mahdollisuus käyttää E-kirjoja tenttiin lukemiseen. Täytyy seurata tilannetta.

Nyt istunkin oppimiskeskus Aleksandriassa viettämässä tehokasta iltaa. Kello 18.40 minulla on tapaaminen muiden opiskelijoidemme kesken ja menemme kaikki yhdessä pitsalle. Voi ravintola-parkaa :D.

Leave a Reply