Hallitusvallan uhkailua

Toisin kun tarkkaavainen lukija voisi olettaa, en ajo käsitellä tässä postauksessani opintorahan korotusta ja siihen liittyviä painostustoimenpiteitä opiskelijajärjestöjen keskuudessa. Kuvaan toista orientoituvan viikkoni päivää.

Aamu alkoi taas pirteästi Porthanian salissa, kuuntelimme opintoasianpäällikköä, ETAPPI-vastaavaa sekä viestinnän edustajaa. Sekä opintoasianpäällikkö että ETAPPI-vastaava kertoivat että rakas yhteiskunnan johtomme on päättänyt, että opinnoissa olisi syytä valmistua vikkelästi – kandi á 3 vuotta ja maisteri á 2 vuotta. Tämän tukemiseksi on olemassa monenmoista ohjaus- ja valvontajärjestelmää joita meidän opiskelijoiden ei kannata pelästyä. Opintoasianpäällikkö myös selvensi sivuainevaatimuksia ja opintojen kulkua yleisesti, mutta pieni humanistimme oli jo lukenut (ja tulostanut) nämä maagiset kaaviot ja taulukot.

Kun hallitusvallan uhkailut oli toimitettu, oli aika ylistää Helsingin yliopistoa – ja tähän tehtävään löytyi viestintäosaston immeinen kertomaan, että Helsingin yliopiston on Suomen suurin, eurooppalaisesti arvostettu, …

“Nopean” (1h 15 min) ruokaliun jälkeen UniCafe Metsätalolla – jota en muuten suosittele –
oli vuorossa paneelikeskustelu Metsätalon salissa. Paneelissa valmistuvat ja valmistuneet opiskelijat pohtivat opiskeluvuosiaan. Tässä muutama näkökohta, joita heidän suustaan pääsi:

  • Älä tee työtä ekana vuonna
  • Älä ilmottaudu liian monelle kurssille
  • Muista elämä opiskelun lisäksi
  • Älä välita rajoitteista
  • Järjestötoiminta on tärkeää

Joitain eväitä tuossakin opiskelun aloittamiseen… Valitettavasti yliopistomaailmassa ei ole pieniä vihreitä miehiä huutamassa: “Käytä energiaperiaatetta” – se täytyy aivan itse hoksata.

Leave a Reply