Valitustilaisuus

Olen kuullut jo jonkin aikaa hämäristä valitustilaisuuksista niin Kumpulan kuin Otaniemen suunnalta. Ne ovat siis järjestelmiä joissa pääsee kyselemään omasta tenttivastauksestaan ja sen ongelmista. Ja ehkä jopa korotettua arvosanaa jos saa vakuutettua arvostelijan siitä, ettei kyseessä ollut niin iso virhe.

Tälläinen järjestelmä tuntuu oudolta paikassa, jossa palautteen saaminen omista opintosuorituksistaan jää yleensä numeron tasolle. Yksi numero Weboodissa kertoo oletko osannut asian vai et. Toki vastauksista voi pyytää palautetta jos haluaa. Muistan kuinka fuksivuonna jaksoin vielä pyytää tarkempaa sanallista palautetta opintojeni etenemisestä.

Kävin johdantokurssin jälkeen puhumassa kaikkien kolmen professorin kanssa ja kyselemässä mitä olisi pitänyt parantaa. Kokemus oli tietysti pienelle fuksille jännittävä, varsinkaan kun en erityisemmin muista mitä tenttipaperiin oli tullut kirjoitettua. Mutta, siitä huolimatta koitin saada selville mitä en ollut osannut osatakseni niitä asioita paremmin.

Tämä tapa jäi jossain ensimmäisen vuoden lopussa, toisena vuonna koitin vain selvittää kuinka osasuoritukset olivat menneet — esimerkiksi kysyen miten pisteet olivat tehtävien sisällä jakautuneet. Nyt kolmantena vuonna olen jo luopunut tästäkin ja odotan vain kurssiarvosanan ilmestymistä Oodin syövereistä.

Kandityö taitaa olla ensimmäinen työ jossa sanallista palautetta, kehitysideoita, parannusnäkemyksiä ja esitysasullisia kommentteja, on tullut automaattisesti pyytämättä. En tiedä, ehkä se olen vain minä — mutta jonkinlainen valitustilaisuuden kaltainen yksinkertainen palautetilaisuus olisi miellyttävä.

Leave a Reply