Pohtimassa tulevaisuutta

Eräs valtiotieteellisen tiedekunnan hyviä puolia on että ihmisillä on aikaa kuunnella jos ensiksi uskaltaa kysyä löytyykö tätä aikaa. Valitettavan harvoin sitä uskaltaa, mutta on hyvä tietää että se on mahdollista.

Oma ongelmani liittyi opintojen ajoitukseen: olen onnistunut sössimään ja etenemään niin että voisin aloittaa kandidaatin työn tekemisen nyt syksyllä — mutta miten tämä sopii yliopiston muiden kurssien kanssa yhteen onkin sitten ikävempi juttu; hankaluuksia tulee koska opetusohjelmat alkavat syksyllä lukujärjestyksen mukaisesti.

Siispä olisi mahdollista ottaa rauhallisesti puoli vuotta tai sitten taiteilla jotain epämääräistä. Jonkin epämääräisen taiteilu on mahdollista: gradun aloittamiseen ei ollut esitietovaatimuksia joten sen voisin aloittaa normaalin rytmin mukaan syksyllä; mutta kysymys onkin on mikä on järkevää?

Ohjaajani suositteli etenemään niin nopeasti kuin itsestään tuntuu hyvältä ja katsella sitten sääntöjä myöhemmin. Ei kuulema ole edes kovin ongelmallista ettei kaikki graduvaiheen kurssit olisi paketissa ennen gradun aloittamista — kunhan nyt jotain olisi pohjalla.

Näinpä, syksyllä alkaa kandin työstäminen ja jos hyvin sujuu olen joululla valtiotieteen kandi — jos vaan saan aherrettua muutamia muitakin juttuja samalla.

2 Responses to “Pohtimassa tulevaisuutta”

  1. Tero Heiskanen Says:

    Toimiiko teillä sellainen kuvio, että gradun kirjallisuuskatsaus = kandi. Tämä taitaa olla melko yleistä, että kandi ja gradu tehdään samasta aiheesta ja kandi toimii kirjallisuuskatsauksena ja “tutkimuskysymyksen/-ongelman” määrittelijänä. Etkös tällöin voisi aloittaa molemmat ainakin epävirallisesti samantien?

  2. matnel Says:

    Kandissakin pitää olla aineistoa, eli ei ihan suoraan toimi. Samaa aihetta toki saa olla ja ohjaaja suosittelikin jotain tälläistä.

Leave a Reply