Kesäloma?

Kesäloma alkoi tällä humanistin alulla nyt. Tai no, loma on aina suhteellinen käsite. Nykyinen elämä vaatii aina jatkuvaa tarvetta päivittää tietojaan ja aktiivisesti itse laajentaa omia tiedon alueitaan. Maailma on monimutkainen – ja sen takia sitä olisi hienoa ymmärtää vähän enemmän.

Opiskelen yhteiskuntatieteitä yliopistossa. Siispä, on aika suunnata erilaisiin aloihin näin kesällä. Sängyllä on noin 300 sivun opas Python-ohjelmointikieleen. Olen sivulla 56, aiheena on luokat Pythonissa. Iltalukemista siis riittää vielä hetken aikaa. Samalle alalle kuuluu myös toive katsoa millaista PHP on ihan oikeasti ja nopea katsaus AJAXiin. Tietotekniikka-alan tunnistaa ainakin jatkuvista lyhenteistä jos ei muusta.

Jotten muuttuisi tietojenkäsittelijäksi, ajattelin lukevani vähän pehmeämpiäkin aiheita. Neljäsataa sivua teoksesta “Opetuksen perusmuodot” olisi mahdollisuus lukea ja olisi kirjahyllyssä teos e-Learningistäkin. Samoin kirjahyllyyn on eksinyt muutama teos jotka käsittelevät kysymystä tutkimuksesta. Jostain syystä itseäni houkuttaa todella paljon pyrkiä ymmärtämään mitä tutkimus on olevinaan ja miten sitä tehdään. Pienellä humanoidilla taitaa olla salaperäisiä haaveita…

Toki ei saa sitä opiskelujakaan unohtaa ihan täysin. Ajattelin tutkailla tenttikirjoja vähän etukäteen ja myöskin suunnitella opintoja vähän paremmin kuin kuluneella lukuvuonna. Ja yrittää läpäistä kaikki tentitkin ihan ensimmäisellä yrittämällä. Mutta, yhden virheen teen kuitenkin: valitsen liikaa kursseja ja olen hajota siihen.

Leave a Reply