Haaveita, unelmia ja toiveita

Kävelin juuri hetki sitten ulkona. Ilma tuoksua aamukosteuden raikkaalle nurmikolle, nousevan auringon ensi säteet tulivat näkyviin ja taivas oli pinkki. Oli rauhallinen olo, ei ollut kiire mihinkään ja samaan aikaan poikkeuksellisen hyvä mahdollisuus olla hetkinen yksin.

En tiedä muista; itselläni mielikuvitus on varsin tehokas jos sen päästää täysin valloilleen. Kävellessäni mietin tulevaisuutta, sitä mitä todella haluaisin elämältäni ja mihin osioihin keskittyisin tulevaisuudessa. Osaa haaveistani en kerro kenellekkään, suurin osa toiveistani ei toteudu – mutta jotain päiväkirjaan kirjoitettavaakin löytyi.

Mietin kolmatta akateemista vuottani, joka on nyt noin vuoden päässä. Edessä olisi kanditaatin työ – josta on jo nyt jotain epämääräisiä ideoita liikkeillä pääkopassani. Toki liian aikaisin ja tietenkin ne tulevat muuttumaan, mutta aina saa unelmoida.

Kanditaatin työn luonne on kirjallisuustutkielma, joten esimerkiksi seuraava aihe: “Poliittiset valtaindeksit, niiden sovellukset ja laskennallisuus” olisi mielestäni varsin kiintoisa aihe. Poliittiset valtaindeksit ovat taikalukuja, joiden pitäisi kertoa siitä kuinka voimakas jokin poliittinen ryhmittymä on maan parlamentissa.

Toisaalta uskon että virtuaalimaailmat sekä Web 2.0 tulevat myös politiikkaan suuremmissa määrin. Edelleen, olisi hauska arvioida “sähköistä politiikkaa” – eli sitä kuinka tietoyhteiskunnan perusrakenteita, palveluja ja uskoa voidaan sopivasti innovoida luomaan parempi yhteiskunta. Kuulostaa varsin epämääräiseltä lauseelta ja sen tuleekin. Aihe vaatisi enemmän tutustumista niin minulta kuin muilta paremmilta politiikan tutkijoilta.

Minulta on kysytty, miksi blogi keskittyy niin selvästi yliopistoelämääni. Minulle yliopistoelämäni pyrkii olemaan erillään niin vapaa-ajastani kuin työstä. Yliopistoelämäni on näistä näkyvin, ja ainoa jota haluan jakaa julkisesti. Siispä muut haaveeni pysyvät pääkopan sisällä.

2 Responses to “Haaveita, unelmia ja toiveita”

  1. Suviko Says:

    Mulla päähän pulpahteli jatkuvasti kandiaiheita alkupään kursseilla, mutta valinnan edessä oli todella hiljaista kaalissa. Kaikki tuntui joko liian hypelle tai jo tehdylle. Ei siihen valintaan kannata ihan tolkuttomasti aikaa haaskata, että täydellisen aiheen löytäisi, mutta pitää valita sellainen tontti, johonka syventyminen on aidosti kiinnostavaa. Muuten voi iskeä vielä paha ahdistus.

    P.S. Näyttää hassulle, niinkuin tossa yllä lukis “URI” eikä “URL”.

  2. matnel Says:

    Kiitos vinkeistä 🙂

Leave a Reply