Se oli saada vereni kiehumaan…

Olen päätynyt, hämäriä teitä, Päärakennuksen saliin viisi: Tasa-arvo, perusoikeus ja politiikan haaste–kurssille. Kurssin aihe siis on käsitellä tasa-arvoa ja sitä, mikä on tasa-arvon nykytila ja tulevaisuus. Valitettavasti kurssi keskittyy lähinnä tasa-arvoon, eli sukupuolten yhdenmukaisuuteen, eikä laajempaan yhdenmukaisuuskeskusteluun, kuten etnisiin vähemmistöihin tai seksuaaliseen suuntautumisen aiheuttamiin tekijöihin.

Noh, tämä kuuluu meillä feministisen politiikan tutkimuksen jaksoon, niin tämä ei välttämättä ole kovinkaan yllättävää. Kuitenkin, itse olisin jälkimmäisen tasa-arvonäkökulman kannalla. Lisäksi kurssin sukupuolikoostumus, ja ehkä asennekin kurssilla, häiritsevät minua. Mutta, ehkä isoin pommi tuli tällä kertaa.

Kurssin opettaja totesi, että on pitkän harkinnan jälkeen päättänyt lisätä miesten tasa-arvosta keskustelevan sivuston kurssimme blogiin. Se oli kuulema saada hänen, feministisen politiikan tutkimuksen, veren kiehumaan. Kuvitellaanpa tilanne toisin päin taas vaihteeksi, jollain kurssilla olisi lisätty — näillä kommenteilla — viite tasa-arvokeskusteluun naisnäkökulmasta. Mitenköhän tällöin olisi käynyt?

3 Responses to “Se oli saada vereni kiehumaan…”

  1. matnel Says:

    Toki, yliopistolain ylimmän opetuksen vapaus tarkoittanee, ettei tätä enemmän tutkittaisi. Ehkä tässä vaan pitäisi kävellä luennolta pois ja luovuttaa kurssi kesken.

  2. Myrtti Says:

    Itsekin olen tuota sivustoa lukenut, pariin otteeseen, ja vaikka asia sinänsä on hyvä, pari kohtaa sivustossa ainakin viimeksi sitä tutkiessani jäi nyppimään… Ainiin, taisi olla se että feminismi rinnastetaan itse saatanaan, eikä tarkisteta sitä mitä se oikeasti tarkoittaa. Oh well.

  3. matnel Says:

    Mmm. Jokainen on toki oikeutettu mielipiteeseensä — mutta samalla tavalla minusta tuntuu, että tietyt naisasiasivustot, joita tuonne blogiin on lisätty ilman erilaisia huomioita (sic!) ovat vahvasti asenteellisia.

Leave a Reply