Sanoista tekoihin

Tänään juhlistettiin Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan vuosijuhlia myös meidän rivijäsenten keskuudessa: ylioppilaskunta kaikessa suopeudessaan kustansi kaikille UniCafessa lounastaneille kupin kahvia sekä omenapiirakan palan.

Huomasin kuitenkin erään melko yllättävän seikan: kahvi ja omenapiirrakka tarjoiltiin paperisilta astioilta vaikka uskoisin että UniCafella olisi posliiniastiastoakin tälläisiin tarpeisiin. Ottaen huomioon että eräs ylioppilaskunnan toimintaa ohjaava arvo ympäristövastuu; vaikkakin selostuksessa puhutaan päästövähennyksistä itse kokisin myös jätteen vähentämisen tavoitteelliseksi asiaksi.

Mutta, sitten enemmän normaaleihin asioihin – eli siihen kuinka pieni maailma onkaan. Tapasin lounaallani opiskelijakolleegan humanistisesta tiedekunnasta — jonka kanssa olimme käyneet ala-asteella yhdessä silloin kun olimme pieniä, vieläpä samalla luokalla. Hän oli suuri tokaluokkalainen ja itse olin ensimmäisellä luokalla opiskelemassa lukemaan; meillä siis oli yhdistettyjä luokkarakenteita käytössä pienimmille opiskelijoille. Hän muisteli ruokalassa lyhyesti kuinka oli käynyt syntymäpäivilläni kun täytin kahdeksan, itse en toki muista mitään.

Leave a Reply