Arvosanoista

Yllätyin yhden kurssin arvosanasta kun se minulle kerrottiin – eikai se työ nyt ihan noin huonosti mennyt pohdin – ja vakiintuneen tapani mukaan lähestyin ohjaajaa sähköpostilla kysyen että mitä nyt olisi pitänyt parantaa parempaan arvosanaan. Vastaukset ovat aina olleet valaisevia, mutta tämä on jo yllättävä:

Kiitos! Sain tuon jo maanantaina. Työ oli ihan ok. En ollut merkinnyt arvosteluperusteita tältä osin ylös, koska opponointilomake puuttui jostain syystä. Oli mahdollista, että olin sekoittanut ryhmänne numeron arvosanaanne ja pyysin *ä nostamaan arvosananne neloseen,jos sillä nyt on merkitystä.

Sinäänsä yllättävää, että yliopiston sisällä todetaan että arvosanoilla ei ole väliä – ainakaan silloin kun ne ovat harjoitustöistä tai kursseista. Ja eniten minua kiinnostaa, että mikä siinä työssä on edelleen ollut vikana kun viitosta ei ole tullut – mutta koska opponenttimme ei koskaan työtämme ole käsitellyt niin sellaista lomaketta ei luonnollisestikaan ole olemassa.

Mahdotontahan olisi nyt, kun kurssista on kulunut ainakin kuukausi muistaa mitään arvosteluperiaatteista. Onneksi isommissa opinnoissa arvosana-algoritmi on vähemmän taikalukuihin perustuva, mutta näitä arvosanamokia tapahtuu myös suuremmissa piireissä. No, opettajatkin ovat kai vain ihmisiä.

Leave a Reply