Karkkikaupassa

Olen kuin lapsi karkkikaupassa, kuolaan jokaisen mahdollisen karkin perässä…

Juuri tuli sähköpostitse (jeps, valtiotieteellisessä tiedekunnassa kaikki liikkuu bittenä) tietoa mahdollisuudesta opiskella tulevaisuuden tutkimusta. Toisaalta naistutkimukset metodologia voisi olla kiinnostavaa ja kuka voisi elää ilman tieteen tutkimuksen sivuainetta? Ja toki haluaisin myös kovempia tieteitä harjoittaa, hakata päätäni näyttöruutiin ja ihmetellä tilastollisen valehtelun tarunhohtoiseen maailmaan.

Ja pitäisi saada tuosta kaikesta mömmöstä mielekäs kokonaisuus, jonka pohjalta joku voisi palkata myöhemmin töihinkin. Älkää nyt järkkyttykö, mutta humanistinkin täytyy saada ruokaa isona. Ja ennenkaikkea, täytyisi päästä kurssit läpi – tätä en pidä mitenkään triviaalina. Totta puhuen, ensimmäinen valtio-opin tentti joka on kuukauden päästä jännittää aika paljon. Toki tentin saa uusia, mutta pienellä humanistillanne on ongelma; hänen pitäisi näyttää että kyllä viksukin osaa kirjoittaa järkevää tekstiä yhteiskunnallisesta kontekstista.

Miten tämän olotilan voisi sitoa karkkikauppaan? Kuvittele itsesi hyvin pienenä karkkikauppaan. Kiva karkkikaupan setä tarjoaa mitä moninaisimpia karkkeja, mutta sinun pitää näyttää vanhemmillesi olevasi sivistynyt lapsukainen. Ostat siis vain purukumia, vaikka mielesi tekee vaahtokarkkeja, lakritsaa ja tikkukaramellejä. Analogia ei ole ilmeinen, mutta on löydettävissä.

2 Responses to “Karkkikaupassa”

  1. Tivi Says:

    Pikku fuksillamme Tivillä on hieman samantapainen tilanne. Erona se, että pikku fuksin tulee syödä kiltisti anjoviskiusauksensa karkkien valikoimisen lisäksi.

    Mitä hyötyä kenellekään on siitä, että luen insinöörikemian kurssin, mie vaan kysyn? Ja tarmokkaasti toimitaan diplomi-insinöörien valmistumisen edistämiseksi…

  2. matnel Says:

    Toveri Tivi,

    Anjoviskiusaus on kaikkien suurta herkkua.

    Sitten vakavempaan kysymykseen humanoidinne haluaisi nostaa esille keskustelun yleissivistyksen suuren merkityksen yhteiskunnassamme.

    Pohtikaamme, kuinka Tivi voi käyttää kemian taitojaan hyödyksi…

    Ensiksi mieleeni nousee luonnollisesti hiileen, vetyyn sekä happeen liittyvän osaamisen nostaminen.

    Toiseksi, Tivi voi soveltaa kemiallisia taitojeen myös seurakeskustelussa. Hän voi esimerkiksi heittää tunnettuja faktoja ilmaan: “Olet oranssi kuin natrium palaessaan.”

Leave a Reply