Mitä me olemme?

Olin tänään tytön kanssa lounaalla. Keskustelimme kuulumisista; emme olleet pitkään aikaan tavanneet. Jossain vaiheessa aloimme puhumaan siitä minkälainen luonne hänellä oli. Kuten arvata saattaa; minulla ja hänellä oli varsin erilainen kuva siitä millainen hän on.

Olet se millaisena muut sinut konstruktoivat.” totesin kuin puoli vahingossa. Seurasi pieni hiljainen hetki jonka jälkeen hän totesi että asia ehkä onkin näin, riippuen näkökulmasta. Jos pohditaan sitä millainen luonne hänellä on, merkittävää lienee oikeastaan se miten muut sinut näkevät — onko edes todellisuudella niin suurta merkitystä? Minä pääsin ihmettelemään sitä kuinka yksi pieni lause oikeastaan merkitsee niin paljon; vieläpä yksi varsin ilmiselvä lause. Pohdimme hetken aikaa vielä lauseen sisältöä, kunnes huomasimme ruokamme jäähtyvän. Aika jatkaa ruokailua.

Kuitenkin ilmaan jäi kysymys siitä että onko minuutta olemassa. Mikä on minuus? Mikä on minuuden (tai minuuksien) suhde siihen minkälaisena muut sinua pitävät? Kumpi on oikeasti merkitsevämpi; minuudet vai sinuudet? Tähän aiheeseen varmasti palaan vielä myöhemmin; varmaan seuraavan kerran kun ehdin taas keskustelemaan tyttöjen kanssa.

Kuten näissä tarinoissa aiemminkin; kirjoittaja on ottanut tiettyjä vapausasteita itselleen.

Leave a Reply