Jag ska uua hela natten

On aika tehdä vähän tekemättömiä töitä ja normalisoida unirytmiään. Istun nyt yliopistolla, varsin epäergonoomisessa tuolissa. Tänään – ja huomenna – olisi tarkoitus lukea tilastotiedettä ja poliittista ajattelua.

Osa ideaa on, että valvon koko yön ja huomisen päivänkin. Sitten illalla, ehkä noin kello yhdeksän olen niin väsynyt että saan normaalin unirytmin aikaiseksi; se on nyt päässyt lipumaan liikaa aamuyöhön ja herääminen on tapahtunut sitten siitä noin yhdeksän tunnin kuluttua.

Tätä opiskelijaelämä minulle on eniten. Hassuja kokeiluja, sienestystä ja tyhmyyttä. En normaalissa elämässä voisi vääntää unirytmiä tälläiseksi saatika sitten oikeasti päättää valvoa putkeen paria päivää. Sitten isona täytyy olla säntillinen, aloittaa työpäivä aamulla kello kahdeksan ja poistua työpaikalta kello neljä iltapäivällä. Syödä välillä lounasta (kello 11.30), ja juoda kahvia (9.00 ja 14.00).

Vartija käveli juuri ohitse ja nyökkäsi. En taida olla ainoa opiskelija joka käyttää akateemista vapauttaan näin. Aika siirtyä luentomonisteiden ja kirjallisuuden ääreen, tentit ensi viikolla ja niistä olisi syytä päästä läpi, tilastotieteestä jopa ihan kunnialla. Valitettavasti tieto ei mene päähän kaatamalla, vaan omaakin työtä vaaditaan.

Leave a Reply